top of page
  • Cuypers Robert

Herfst, wat moet er gebeuren in de tuin?

Bijgewerkt op: 12 okt. 2022

Langere nachten. Het koudere en vochtigere weer. De overvloed aan goudbruine kleuren in de natuur. Het is duidelijk, de herfst is alweer in het land. Na een lange en uitzonderlijk warme zomer, is het herfstweer aangekomen in België. De herfst betekent voor tuineigenaars eigenlijk maar één ding: tijd om zich voor te bereiden op de winter! Van het planten van nieuwe bomen en struiken tot het oogsten van fruit en het verzamelen van zaden, als tuineigenaar heeft u heel wat te doen tijdens de herfst.


Gelukkig kan u altijd rekenen op de experts van Cuypers Robert voor uw tuinonderhoud in Wijchmaal en omstreken, ook in de herfst. Om u alvast een aanmoedigend zetje in de rug te geven, zetten we hieronder enkele van de belangrijkste tuinwerken op een rijtje.


Tuinonderhoud in de herfst


  • Planten en verplanten

Dankzij de lagere temperaturen ’s nachts en de meer regelmatige regenval, is de herfst de ideale periode voor het planten van nieuwe bomen en struiken, evenals voor het verplanten van oude planten. De omstandigheden zijn perfect voor de planten om goed te wortelen.


  • Bloembollen planten

Het vorige punt geldt eigenlijk ook voor bloembollen. Om in de lente te kunnen genieten van prachtige en kleurige bloemen, is het in de meeste gevallen verstandig om de bollen al in de herfst te planten.


  • Groen snoeien

Als uw tuin beschikt over heggen of struiken die zo nu en dan gesnoeid moeten worden, dan is nu het moment. Mits u ze niet te kort snoeit, groeien ze op deze manier nog één keertje helemaal terug voordat de winter er is.


  • Vogelhuisjes ophangen

Ook de vogels in uw tuin zijn ondertussen al druk in de weer met hun voorbereiding op de winter. De zoektocht naar een warme en veilige schuilplaats om een nestje te bouwen staat daarbij centraal, dus help ze een handje en hang zelf ook een (of meerdere) vogelhuisje(s) in uw tuin.Wenst u meer informatie over correct tuinonderhoud? Contacteer dan gerust Cuypers Robert en vergeet ook zeker niet om ons om een gratis offerte te vragen!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page